Deposito sparen Internetsparen
ga naar de hoofdpagina van spaarrente-internetsparen
 

Wat is internetsparen?


Onder internetsparen verstaan wij op deze site een spaarrekening die voldoet aan de volgende voorwaarden:
  • u kunt bij internetsparen op ieder moment over uw spaargeld beschikken zonder dat dit gevolgen heeft voor de rentevergoeding;
  • u kunt bij internetsparen kostenloos spaargeld storten en opnemen;
  • u kunt bij internetsparen de spaarrekening via internet beheren.
Goed beschouwd verstaan wij dus onder een internetspaarrekening een spaarrekening die via internet te beheren valt waarbij er geen beperkende voorwaarden gelden. Deze definitie hanteert niet iedereen. Bij een aantal rekeningen die onder de naam internetspaarrekening aangeboden wordt, geldt dat u weliswaar de rekening via internet kunt beheren, maar heeft u wel te maken met beperkende voorwaarden. U kunt hierbij denken aan spaarrekeningen waarbij u niet op ieder moment kostenloos over uw spaargeld kunt beschikken. Of rekeningen waarbij de hoogte van de rente afhangt van de periode dat u het spaargeld op de spaarrekening laat staan. Deze rekeningen kunnen weliswaar door de spaarbank aangeduid worden met internetspaarrekening, maar deze nemen wij op deze website niet mee in onze vergelijkingen.

De spaarrente op internetspaarrekeningen is vaak verhoudingsgewijs hoog. Dit heeft mede te maken met het feit dat de u als spaarder alles zelf via de computer regelt. Er zijn dus geen overschrijvingsformulieren, bankafschriften, etc. Dit scheelt de bank veel werk en kosten waardoor het voor banken een kostenefficiŽnte en dus aantrekkelijke spaarvorm is. Mede daarom zijn spaarbanken bereid om internetspaarrekeningen een relatief hoge spaarrente te bieden.

Klik hier voor een overzicht van de hoogste spaarrente voor internetsparen.
Klik hier voor een overzicht van de hoogste spaarrente voor deposito sparen.
Klik hier voor een overzicht van de hoogste spaarrente voor meerdere spaarvormen.
Top 10 spaarrente internetsparen
Yapi Kredi 2,60%  
Lloyds Bank 2,50%  
Anadolubank 2,30%  
DHB Bank 2,30%  
LeasePlan Bank 2,22%  
Argenta 2,15%  
NIBC 2,00%  
Knab 2,00%  
Credit Europe Bank 1,77%  
GarantiBank 1,75%  
rente per: 15-07-2024